ΤΕΣΤ-ΠΑΠ ΥΓΡΗΣ ΦΑΣΗΣ (THIN PREP)

Τα τελευταία χρόνια στη Ελλάδα, χρησιμοποιείται εναλλακτικά από το συμβατό Τεστ Παπανικολάου, η πλέον εξελιγμένη μέθοδος του Τεστ Παπ, εγκεκριμένη από το 1996 από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), η λεγόμενη Υγρή Φάση Τεστ Παπ (Thin Prep®).

Με το Τεστ Παπ Υγρής Φάσης, η διάγνωση του δείγματος από τον κυτταρολόγο είναι πιο εύκολη και αξιόπιστη. Υπολογίζεται πως η ακρίβεια στη διάγνωση μπορεί να αυξηθεί μέχρι και 25% σε σύγκριση με το συμβατό Τεστ Παπ. Σε συνολική ακρίβεια για τη διάγνωση του αποτελέσματος, τα ποσοστά εγκυρότερης διάγνωσης αγγίζουν το 90%. Το ποσοστό αυτό είναι εξαιρετικά υψηλό. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ειδικά σε περιπτώσεις παρακολούθησης περιστατικών που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής ή σε περιπτώσεις με ύποπτα ευρήματα ή ανακριβείς διαγνώσεις.

Αποτελεί μια καινοτομία στον χώρο τ ς Κυτταρολογίας καθώς μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη μείωση του ποσοστού του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και στην ευκολότερη διάγνωση & ανίχνευση τραχηλικών αλλοιώσεων.

Το δείγμα λαμβάνεται… Διαβάστε Περισσότερα

Στο ιατρείο μας μπορείτε να κάνετε την εξέταση Υγρή Φάση Τεστ Παπ (Thin Prep®) με ραντεβού. Κλείστε Ραντεβού στο Ιατρείο μας Τώρα.

Συμβατικό Τεστ Παπ Τεστ Παπ Υγρής Φάσης (Thin Prep®)
Το δείγμα που επιστρώνεται στο γυάλινο πλακίδιο είναι πιο παχύ → τα κύτταρα αλληλοκαλύπτονται (πολυστοιβαδικά). Πιθανό να μην υπάρχει καθαρή εικόνα του επιχρίσματος Τα κύτταρα επιστρώνονται σε μονή στοιβάδα. Πιο εύκολο, αξιόπιστο και καθαρότερο δείγμα για διάγνωση των αλλοιώσεων, εάν υπάρχουν
Χρειάζεται επανεξέταση η/ο ασθενής στο ιατρείο. Λήψη και άλλου δείγματος (εξέτασης Τεστ Παπ) Επανάληψη εξέτασης χωρίς να επανεξεταστεί η/ο ασθενής στο ιατρείο (συνήθως από ένα φιαλίδιο η εξέταση μπορεί να γίνει έως και 6 φορές ακόμα)
Δεν υπάρχει δυνατότητα αποστολής του δείγματος στο εργαστήριο για Ταυτοποίηση Ιου HPV. Χρειάζεται επαναληπτική λήψη του Τεστ + βιοψία. Αν διαγνωστεί κάποια αλλοίωση ή υποψία για Ιό HPV το δείγμα μεταφέρεται κατευθείαν στο εργαστήριο για PCR ταυτοποίηση DNA του Ιού ή άλλων ιών.
Κανονικό Κόστος Αγορας Μεγαλύτερο κόστος από το συμβατικό Test Pap
Skip to toolbar