ΤΕΣΤ ΠΑΠ – ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ (PAP TEST)

Έχετε ακούσει για το Τεστ Παπανικολάου (ή εν συντομία Τεστ Παπ). Οι γύρω σας, σας συμβουλεύουν πως πρέπει να το κάνετε, και παρ΄ όλα αυτά, δεν κλείνετε ραντεβού με τον γιατρό σας, καθώς μπορεί να φοβάστε τη διαδικασία, τα αποτελέσματα, να ντρέπεστε, να μην προλαβαίνετε λόγω εργασίας ή και αμέλειας προς τον εαυτό σας.

ΟΧΙ ! ! !

Δεν πρέπει να φοβάστε ή να ντρέπεστε, ούτε να αμελείτε τον εαυτό σας λόγω χρόνου ή χρημάτων, για κανέναν λόγο! Το γνωρίζετε ήδη: η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, και δεν πρέπει να αφήνετε μια τόσο σημαντική εξέταση για « του χρόνου ». Η εξέταση είναι απλή και ανώδυνη και δεν διαρκεί παραπάνω από 10 λεπτά. Είναι η νούμερο ένα εξέταση έναντι του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας και άλλων Παθολογικών Λοιμώξεων. Βοηθά εξίσου ,στο να εντοπιστούν άλλου είδους ευκαιριακές λοιμώξεις, όπως είναι η Κολπίτιδα, η Τραχηλίτιδα ή και πιθανές μολύνσεις του κόλπου. Μάθετε πως μπορείτε να προφυλαχθείτε από τις περιστασιακές λοιμώξεις.

Η εξέταση του Τεστ Παπανικολάου έχει σώσει πολλές γυναίκες από τη μάστιγα του καρκίνου. “Τεστ Παπ – 6 λόγοι για να κάνεις την εξέταση”

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος σημαντικότερος καρκίνος σε γυναίκες, ηλικίας κάτω των 45ετών.

Στο Ιατρείο μας, μπορείτε να κάνετε την εξέταση Τεστ Παπ άμεσα και γρήγορα.

Σήμερα, πέραν από το συμβατό Τεστ Παπ, κυριαρχεί και η νέα Μονοστοιβαδική Τεχνική του Τεστ Παπ, το Τεστ Παπ Υγρής Φάσης (Thin Prep®) στο οποίο η διάγνωση θεωρείται πιο αξιόπιστη από το συμβατό Τεστ Παπ.

Ο Ιατρός, πέραν από την εξέταση του Τεστ Παπ, μπορεί να κάνει και την εξέταση της Κολποσκόπησης. Μια εξίσου πολύ σημαντική εξέταση καθώς βλέπει ο ίδιος εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον τράχηλο εκείνη τη στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα, η κολποσκόπηση είναι μια ειδική εξέταση κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάζεται η επιφάνεια του τράχηλου της μήτρας με τη βοήθεια ενός ιατρικού οργάνου, του κολποσκοπίου. Κατά την γυναικολογική εξέταση… Διαβάστε Περισσότερα 

Ολόκληρος ο κόσμος και η Επιστήμη, οφείλει την ανακάλυψη του Τεστ Παπανικολάου … Διαβάστε Περισσότερα

Αντίθετα, σήμερα το Τεστ Παπανικολάου είναι μια ετήσια εξέταση ρουτίνας έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και άλλων παθολογικών ή μη φυσιολογικών κυττάρων, και είναι υποχρεωτική για τον εαυτό σας! Παράλληλα αποτελεί την πρώτη γραμμή εντοπισμού του Ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPVHuman Papilloma Virus). Στη σημερινή εποχή, τα ποσοστά προσβολής του ιού HPV είναι θεαματικά αυξημένα.

Στο ιατρείο μας μπορείτε να κάνετε την εξέταση Τεστ Παπ – Κολποσκόπηση με ραντεβού. Κλείστε Ραντεβού στο Ιατρείο μας Τώρα.

Πηγές:

http://www.glaxosmithkline.gr/Index.html

http://www.bestrong.org.gr/el/

http://www.cdc.gov/

http://health.in.gr/

Skip to toolbar