ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ

[soliloquy id=”338″]

 

Η κολποσκόπηση είναι μια ειδική εξέταση κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάζεται η επιφάνεια του τράχηλου της μήτρας με τη βοήθεια ενός ιατρικού οργάνου, του κολποσκοπίου. Κατά την γυναικολογική εξέταση μέσω του κολποσκοπίου ο γιατρός παρατηρεί σε μεγέθυνση και σε υψηλό φωτισμό τα τοιχώματα του τραχήλου για τυχόν αλλοιώσεις. 

Η κολποσκόπηση συνήθως διενεργείται σε δύο περιπτώσεις, πρώτον αν το αποτέλεσμα του τεστ παπ ανευρεθούν αλλοιώσεις και δεύτερον αν κατά τη συλλογή κολποτραχηλικού επιχρίσματος η όψη του τραχήλου δείχνει μη φυσιολογική. 

Ο ρόλος της κολποσκόπησης είναι να ορίσει από πού προκλήθηκε το μη φυσιολογικό τεστ παπ ή η μη φυσιολογική όψη του τραχήλου, έτσι ώστε να δοθεί κατάλληλη θεραπεία. Η διαδικασία της κολποσκόπησης γίνεται κατά την λήψη του δείγματος του τεστ παπ. 

Κατά την κολποσκόπηση ο ιατρός με τη βοήθεια του κολποσκοπίου παρατηρεί τον τράχηλο για τυχόν αλλοιώσεις. Αν παρατηρηθεί κάποια αλλοίωση συνήθως λαμβάνεται τμήμα από την πάσχουσα περιοχή (λευκάζουσα περιοχή) και αποστέλλεται στο εργαστήριο για βιοψία ώστε να δοθεί η ακριβής διάγνωση.


Μάθετε ποιοί είναι οι 6 πιο σημαντικοί λόγοι για να προστατευτείτε με τη μέθοδο Τεστ-Παπ!

26516-314x209-Online_medical_dictionary

Skip to toolbar